Екипажът на "Глобул Рали Тим" получи от Мото-Пфое БГ своя нов тренировъчен автомобил Fiesta 1.0 EcoBoost, 125 к.с. Ключовете от най-предпочитаната малка кола в света бяха връчени лично на Крум Дончев от Александър Костадинов – Директор Маркетинг и Продажби в автомобилната компания.

“За нас е голямa чест да връчим на четирикратния рали шампион на България ключовете от най-продавания през 2012 г. малък автомобил в България, Европа и света“, заяви Александър Костадинов.

„Вярваме, че макар и малък по обем, 1.0-литровият EcoBoost двигател ще убеди и един любител на високите скорости в своите изключителни динамика и мощ, а същевременно – и в икономичността си в реални условия. Неслучайно бензиновият 1.0-литров EcoBoost бе избран за две поредни години за най-добрия двигател в света! Пожелаваме на Крум Дончев и Петър Йорданов да покорят нови спортни върхове със своята Фиеста R5 и имат още поводи за гордост с постигнатите успехи“, добави Костадинов.

“Благодаря на нашите партньори в лицето на GLOBUL, NOKIA и FORD. Щастлив съм, че автомобилният ни клуб се разраства и става по-професионален”, сподели Крум Дончев.

След като наскоро екипажът на "Глобул Рали Тим" представи новия си състезателен автомобил Форд Фиеста R5 – превъзхождащ значително по-старите коли от серията S2000 и последна стъпка преди WRC автомобилите, отборът вече ще има възможността да тренира с новата Форд Фиеста 1.0 EcoBoost, 125 к.с., която получава по линия на партньорството си с Мото-Пфое БГ.

Новият Форд Фиеста - най-продаваният малък автомобил в България, Европа и света през 2012 г. – е синоним на красив дизайн, устойчивост, надеждност, технологии и стил. Оборудван с 1.0-литров бензинов, 3-цилиндров EcoBoost агрегат – Световен двигател на 2013 и 2012 г. – Форд Фиеста предоставя динамиката на 1.6-литров двигател, съчетана с икономичността на дизел. Новата Фиеста постигна 83% за цялостна защита и 5 звезди на Euro NCAP. А наскоро бе избрана за Световен дамски автомобил на 2013 г. Революционните бензинови EcoBoost агрегати се отличават с директно впръскване на горивото, турбокомпресор и променливи фази на газоразпределение. EcoBoost технологията съчетава увеличена мощност и водеща в класа икономичност. Най-малкият представител, 1.0-литровият EcoBoost, за втора поредна година бе обявен за най-добрия на планетата – Световен двигател на 2013 и 2012 г.