Френската легенда Ален Прост възхвали Себастиан Фетел, който спечели четвърта титла във Формула 1 след успеха си в Гран при на Индия през миналия уикенд. Така германският пилот на Ред Бул се изравни по трофеи с Прост, триумфирал през 1985, 1986 и 1989 година с Макларън и през 1993 година с Уилямс.

„Вижда се колко систематично той работи още от първия ден в петък за предстоящо състезание. През този сезон той показа, че е доволен и на вторите места, след като вижда, че не е възможно да постигне повече. Вече не прави глупави акции”, сподели Прост пред немското списание „Шпорт Билд”.

„Какво прави Себастиан толкова добър? Той има перфектното чувство за отбора. Той е фантастичен в техниката. Винаги може да извлече максималния потенциал на колата”, допълни 58-годишният французин.

Фетел и Прост заедно с Михаел Шумахер (7 титли) и Хуан Мануел Фанджо (5 титли) са единствените пилоти, които имат спечелени минимум 4 трофея във Формула 1.

За разлика от Шумахер обаче Прост не съветва Фетел да сменя отбора си в скоро време. „Той трябва да го направи, когато иска да потърси ново предизвикателство за себе си. Не трябва да го прави, за да се хареса на други хора”, завършва Прост, който е посланик и съветник на Рено, доставчик на мотори за Ред Бул.