Пилотът на Лотус Пастор Малдонадо обяви, че е жертва на грешките на други пилоти. Венецуелецът отпадна в първите две състезания от този сезон, а и е пилотът с най-много катастрофи през последните два сезона.

„Имах лош късмет, най-вече в първите завои на двете изминали състезания. Този сезон обаче Лотус разполага с много по-добър автомобил и се надявам, че в хода на сезона редовно ще печелим точки”, заяви Малдонадо.

„Първият завой на всяко едно състезание винаги е сериозно предизвикателство – обясни венецуелският пилот. – За секунди пилотът трябва да реши дали да рискува да спечели позиции или да кара по-консервативно, но пък има възможност да изостане. В първите два старта аз станах жертва на грешките на други пилоти, но и това го има в състезанията. Първият завой в Китай е много интересен, спринтът до него е по-дълъг, така че се надявам колоната да се подреди. Но пък от първия завой се влиза във втория, който сериозно се стеснява, така че там също ще е напрегнато”, допълни венецуелецът.