Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов говори преди предстоящото картинг състезание „24 часа на България“, което ще се проведе в „Ринг Мол“ в София (30 септември и 1 октомври).

Той заяви, че би помогнал за развитието на моторните спортове в България, както и че се надява на завършване в топ 3 през следващия сезон във Формула 3.

„Със сигурност е много по-различно това състезание. Никога не знаеш на коя позиция си, тъй като всеки има различен брой стопове в бокса“, заяви Никола Цолов.

„Ако имам възможност да помогна в бъдеще, бих се пробвал да помогна на моторните спортове да се развиват в България. Много хора у нас искат да карат картинг, но в момента нямат възможност“, заяви пилотът от Формула 3.

„За мен е голям плюс да се състезавам тук. Защото за мен това е забавление, а и подготовка за издръжливостта ми. Със сигурност ще ми бъде изключително интересно и се надявам нашият отбор да спечели“, каза още той.

„За мен беше една много трудна година във Формула 3. Беше трудно, голям скок за мен от Формула 4. Беше трудно, защото това са нови писти за мен, защото имаме право на четири обиколки в свободните тренировки. Ако имам шанс догодина отново да карам във Формула 3, бих искал да се боря за топ 3 в шампионата“, коментира още Цолов.

„Разликата между Формула 3 и 4 е огромно. Като време в обиколка разликата между Формула 4 и 3 е такава, каквато е между Формула 3 и Ф1. Надявам се на много по-добър резултат през следващия сезон. Правилата са еднакви във всеки шампионат, всичко зависи от това, колко са стриктни рейс директорите. Във Формула 3 са по-строги наказанията“, призна Цолов.

„В момента се водят преговори да участвам във Формула 3, но всичко е напълно конфиденциално в момента и не мога да споделя, но шансовете ми участие във Формула 3 догодина са 99%“, завърши Цолов.