Първенецът в световния рали шампионат за 2003 година Петер Солберг пропуска Рали България. Както е известно, този сезон надпреварата край Боровец за първи път попадна в календара на WRC и се очаква от 9 до 11 юли по отсечките из Рила уменията си зад волана да демонстрират Себастиан Льоб и компания. Петер Солберг несъмнено ще липсва, тъй като е един от най-опитните сред колегите си.

Норвежецът все още не е подал заявка за участие, а информациите са, че отстъствието му е заради липса на финансови средства.

В началото на юни в София бе мениджърът на Петер Солберг - Кен Рийс. Визитата на уелсеца обаче бе подозрително кратка - само 24 часа, след което той си занима. Два дни по-късно стана ясно, че навигаторът на Солберг, неговият 11-годишен партньор в световния рали шампионат Фил Милс, се разделя с тима на норвежеца и ще търси своя шанс в друг отбор.

Във временното класиране на световния рали шампионат за сезон 2010 Петер Солберг заема петото място с 63 точки. Лидерът и абсолютен рекордьор с шестте си титли до момента Себастиан Льоб е на върха със 126 точки. Френският пилот е №1 през последните 6 години и уверено върви към седми пореден триум, който минава през задължителен успех и в Рали България. Тази година във WRC кара и световният шампион във Формула 1 за 2007 година Кими Райконен. Финландецът не се представя много успешно зад волана на WRC-то си, като във временното класиране е десети с 15 точки. /БЛИЦ