27 екипажа ще участват в Рали България, което е най-малката бройка в историята му. От тях 6 са чуждестранни, водени от европейския шампион за 2008 и 2010 г. Лука Росети (Италия, ФИАТ Гранде Пунто S2000). Останалите са български, а доста от родните пилоти нямат възможност да участват заради липса на финанси.

Все пак бройката е рекордна за този сезон, след като на Траянови врата потеглиха само 16 автомобила, а на Рали Сърбия караха 13 българи.

Рали България 2011 ще предложи на участниците и феновете някои промени в сравнение с миналогодишното издание на състезанието - сервизната зона на ралито се мести от летището в Долна баня в Самоков. Така достъпът до боксовете на отборите ще е още по-лесен за публиката, а новата сервизна зона е по-близо и до центъра на състезанието - Боровец.

В четвъртък вечерта пред хотел "Рила" започва и мемориалът "Ричард Груев". В него пилотите ще стрелят с пушка, ще бягат 400 метра, ще карат колело 1500 метра и накрая ще стрелят с лък. Точките заедно с тези от ралито определят крайния победител.