Пилотът на Ферари Кими Райконен очаква с оптимизъм състезание №200 в кариерата си във Формула 1 и се надява на най-добро класиране от началото на сезона в предстоящото Гран при на Канада. Рубен Барикело е лидер във вечната ранглиста с 323 старта във Формула 1, а Айсмен ще се нареди на 14-о място след състезанието край Монреал.

„Разбрах, че Гран при на Канада ще е състезание №200 за мен. Времето лети. Ще се състезавам с всички сили и цифрите не променят нищо. Това е важно събитие, за което ще си спомням с гордост след години. Като изключим това, не съм тук само за да записвам някакви цифри, а за добър резултат. Той би ни дал чудесна причина да празнуваме”, сподели Райконен преди състезанието в Канада.

„Това е едно от най-трудните състезания през сезона, защото на тази писта трябва да направиш всичко правилно по отношение на настройките на колата. Подготвили сме някои подобрения за уикенда, но и другите отбори не са стояли със скръстени ръце. Надявам се за моето състезание №200 да запишем най-добрия си резултат от началото на сезона. Това ще е страхотно за целия отбор”, допълни финландецът.