Не само Себастиан Фетел чупи рекорди, но и неговият тим Ред Бул постави ново най-добро постижение във Формула 1. След успеха си в Гран при на САЩ в Остин германецът стана първият състезател историята на Формула 1, който печели осем поредни победи в рамките на един сезон.

По време на състезанието в щата Тексас пък механиците на австралийския пилот Марк Уебър, завършил на трето място в крайното класиране, записаха ново рекордно постижение. Спирането в бокса на австралиеца по данни от тима е било направено за 1,923 секунди. Така „червените бикове” паднаха под магическата граница от 2 секунди.

Старото най-добро постижение за спиране в бокса отново бе дело на механиците на Ред Бул по време на Гран При на Малайзия в началото на сезона, когато го бяха направили за 2,05 секунди. С резултата си на “Сепанг” в Малайзия “червените бикове” бяха подобрили предишния рекорд на Макларън от 2,31 секунди, поставен в Германия през 2012 година.

Спиранията в бокса във Формула 1 станаха изключително бързи, след като през 2010 г. беше забранено презареждането на болидите по време на състезание.