Лидерът в генералното класиране при пилотите Нико Розберг готви изненадващи атаки за съотборника си в Мерцедес Люис Хамилтън, който му е и основен конкурент за титлата този сезон във Формула 1. Германецът, който все още има 22 точки аванс пред британеца, разкри по какъв начин Хамилтън е спирал атаките му в някои от предишните състезания, в които те се бореха за победата.

„Преди няколко седмици бях втори зад Люис и исках да го изпреваря. Неговите инженери се справиха супер и винаги му казваха предварително кога аз включвам допълнителните системи за добавяне на кинетична енергия, за да го изпреваря. Така той можеше да реагира и също да използва тази допълнителна енергия. По този начин бяхме еднакво бързи и аз не можех да го изпреваря”, сподели Розберг.

За предстоящото Гран при на Сингапур в края на тази седмица обаче нито един от пилотите на Мерцедес няма да получава информация от бокса по радиото и Розберг е убеден, че това ще е в негова полза. „Сега той ще трябва да разчита само на себе си и няма да знае какво предприемам аз. Всичко това ще направи нещата още по-интригуващи като например една изненадваща атака. По време на свободните тренировки моите инженери ще говорят по-малко с мен, но ще се науча”, допълни германецът.