Пилотът на Мерцедес Нико Розберг сподели, че е изгубил битката за второто място в Гран при на Бахрейн с финландеца Кими Райконен от Ферари заради проблеми със спирачките.

"Разочарован съм, че изгубих второто място. Сякаш не беше нужно да става така. До финала оставаха само две обиколки и се появи проблемът със спирачките - педалът просто потъна. Все още имах някакви спирачки, но в педала нямаше никакво съпротивление. Затова продължих направо, не можах да намаля и да завия”, заяви след надпреварата германецът.

„Състезанието беше приятно в началото, даже много вълнуващо, когато изпреварвах червените коли пред мен. Достави ми истинско удоволствие да ги задминавам, а след това преследвах и Люис, но отново темпото ни беше почти еднакво и нямаше какво да направя срещу него. Опитах всичко, дадох най-доброто от себе си, но беше невъзможно. Това не беше най-добрият ми уикенд, но все пак трето място. Ако не беше проблемът със спирачките, сигурно щях да задържа Кими зад мен. Неговите гуми бяха почти унищожени", допълни Розберг.