Германският пилот на Мерцедес Нико Розберг недоволствал от съотборника си Люис Хамилтън и дори ругал по адрес на британеца по време на Гран при на Бахрейн.

Хамилтън спечели състезанието, завършвайки само на секунда пред съотборника си Нико Розберг. След състезанието двамата се прегръщаха сърдечно за двойната победа на „сребърните стрели”, но на пистата имаше истинска битка помежду им.

Нико Розберг стартира от полпозишън, но още на първия завой бе изпреварен от Хамилтън. След това последваха сериозни атаки на германеца в третата обиколка. „Това беше наред. Докато нищо не се е случило, може да продължи да кара така”, коментира един от директорите на Мерцедес Ники Лауда пред „Билд”.

Атаките станаха все по-сериозни и в 19-ата обиколка Розберг изпревари Хамилтън, но световният шампион от 2008 година не се предаде. С риск и двата болида да отпаднат от състезанието британецът атакува и отново задмина Розберг, който реагирал бурно по радиото в този момент.

„Предупредете го! Това не беше добре!”, недоволствал и ругал германецът в комуникацията си по радиото с отбора.

„Ако при тази маневра се беше случило нещо, този трябваше да отговаря пред мен”, съгласен е и Ники Лауда с мнението на Розберг.

Няколко обиколки преди финала и двамата пилоти получили нареждане от бокса да внимават и точно това направиха Хамилтън и Розберг, които спряха да водят битка за победата и завършиха съответно първи и втори.

„Люис, говори Пади. Остават още 10 обиколки. Вижте моля ви се, трябва да докарате болидите здрави вкъщи!”, звучало нареждането от бокса преди финалните обиколки.