Шефът на тима на Ферари във Формула 1 Маурицио Аривабене отвърна на някои нападки от страна на един от директорите в Мерцедес Ники Лауда. По-рано този сезон австриецът бе заявил, че инженерите в Скудерията трябва да подобрят болидите, вместо да се тъпчат със спагети и да обвиняват Мерцедес за скучните състезания. Отговорът обаче идва след победата на Себастиан Фетел в Гран при на Унгария през уикенда. Това е втори успех за „черните кончета” и германеца този сезон.

„В Будапеща Фетел спечели втората победа за Ферари този сезон от десет състезания. Осем пъти бяхме и на подиума, а през миналия сезон останахме без нито едно първо място. Хората обичат да си говорят наизуст и не четат цифрите. Посвещавам победата на този, който не знае как да се държи и постоянно говори глупости”, сподели босът на Скудерията, визирайки Ники Лауда. Австриецът спечели две от трите си световни титли във Формула 1 с тима на Ферари през 1975 и 1977 година.

„И още нещо искам да му кажа. Аз не харесвам спагети, предпочитам лютива пица, с която мотивирам момчетата в отбора и всички видяхте какво стана", допълни Аривабене.