Мистериите около инцидента с падането на Михаел Шумахер и последвалото му лечение продължават. Този път обект на съмнение стана начинът, по който е третиран германеца в болницата в Гренобъл. Швейцарски експерти в областта на неврохирургията се съмняват в правилността на методиката, избрана от специалистите.

Бернгард Валдер, професор в университетската болница в Женева, дава изявление пред вестник "Тагес Анцайгер".
Специалистът през 2007 г. ръководи изследване, обобщаващо опита на швейцарските лекари, занимаващи се с лечение на черепно-мозъчни травми.

По думите му, по статистика при 40% от пациентите възстановяването, насочено към възстановяване на двигателните функции, протича достатъчно успешно.

Освен това изданието цитира и мнението на швейцарски лекари, които се съмняват с необходимостта от неврохирургическите операции, на които е бил подлаган седемкратният шампион във Формула 1. Медиците от алпийската държава допълват, че при Шумахер от значение е и факторът време. При такива травми е много важно пострадалият да получи помощ възможно най-скоро.

В Швейцария пострадал влиза в болница следно за 46 минути след инцидента, Шумахер обаче бе хоспитализиран почти три часа след падането. Той е бил в кома при пристигането си в Университетската болница в Гренобъл. Първоначално бе съобщено, че травмата на Михаел „не е много сериозна“, но по-късно бе разпространена информация за „сериозна травма на главата“.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
* Състоянието на Михаел Шумахер леко се е подобрило