Скандал е на път да избухне зад кулисите на Мерцедес след Гран при на Малайзия на пистата „Сепанг” миналия уикенд. Председателят на Надзорния съвет в Мерцедес Ники Лауда изрази недоволството си от заповедта, която шефът на отбора Рос Браун даде на пилотите малко преди края надпреварата.

„Задръжте позициите си, задръжте позициите си”, заповяда Браун в момента, когато Люис Хамилтън бе на метри пред Нико Розберг, а двамата трябваше да водят битка за третото място. До такава обаче така и не се стигна и 28-годишният британец се качи на подиума за сметка на 27-годишния германец, който определено бе по-бърз от съотборника си. Това е ясен знак за това кой ще бъде първи и кой втори пилот при „сребърните стрели” този сезон.

„Третото и четвъртото място са супер резултат за нас. Никога обаче пилотите не бива да бъдат спирани със заповед от бокса. Ние живеем за този спорт и той трябва да си остане преди всичко спорт”, заяви Лауда, очевидно недоволен от решението на Рос Браун да нареди крайното класиране поне що се отнася до пилотите на Мерцедес.

„И двамата имаха така и така проблеми с недостига на бензин”, сподели пък новият спортен директор на Мерцедес Тото Волф, опитвайки се да защити заповедите на Рос Браун.

„Нямах проблеми с горивото!”, отвърна пък самият Нико Розберг, когато чу изказването на Тото Волф.