Състоянието на катастрофиралия тежко пилот от Формула 1 Жул Бианки е критично, но стабилно, гласи последната информация за французина. След като вчера за първи път се появиха видео кадри от ужасяващия инцидент на пистата "Сузука", днес стана ясно, че състезателят се е врязал в трактора с 260 км/час.  

Бианки е с тежка черепно-мозъчна травма и се е наложило да претърпи втора операция в болницата в Мие (Япония). Целта е била да бъдат спрени нови кръвоизливи в мозъка, тъй като вместо да се подобри, състоянието на пострадалия още повече се е влошило. Бианки продължава да е на изкуствено дишане.

Родителите му Филип и Кристин от вчера са в болницата при него. Бащата на Бианки заяви, че първо ще разговаря с лекарите. Днес там пристигнаха още мениджърът на Жул Никола Тод и професор Жерар Сайан. Очаква се по-късно днес те да направят изявление.

Наложи се и известният лекар - професор Жерар Сайлант, да излети спешно за Япония. Докторът, който през последните месеци се грижеше за Михаел Шумахер, също се стича на помощ на 25-годишния Жул Бианки и ще помага на японските си колеги. Сайлант е един от водещите неврохирурзи в цял свят. Преди време се е грижил и за Кристиано Роналдо.

Появиха се кадри от ужасяващата катастрофа на Жул Бианки (ВИДЕО 18+)