Екипажът на "Иномоушън Рейсинг" Станислав Владимиров и Чавдар Събев спечели приза, носещ името на легендарния български пилот Тодор Славов. Двамата заслужиха пристижното отличие заради силното си представяне в третия кръг от националния рали шампионат – Рали „Твърдица – Елена“ 2016.

Владимиров и Събев завършиха на четвърто място в генералното класиране и като победители сред автомобилите с един двигателен мост, както и в клас RC3.

Въпреки че управляват най-стария автомобил в колоната - Опел Астра GSi, произведен през 1992 година, двамата таланти показаха изключително силна и зряла езда, която им позволи да прогресират в генералното класиране и да се наредят непосредствено след призовата тройка, изоставайки само от силните автомобили Мицубиши Лансър Ево 9 на Пламен Стайков / Давид Кварцакхелия, Мартин Сурилов / Здравко Здравков и Йордан Атанасов / Ангел Башкехайов.

„Това е изключително постижение за целия отбор. Спечелването на трофея на името на Тодор Славов е от изключително емоционално значение за нашия тим, тъй като Тошко беше наш приятел и подкрепяше началото на кариерата на Станислав и Чавдар“, коментира след финала на Рали "Твърдица-Елена" Владимир Гатев, мениджър на "Иномоушън Рейсинг".

Както е известно, Гатев беше мениджър и на Тодор Славов, който загина трагично в миналогодишното издание на състезанието.

С убедителната си победа в клас RC3 Станислав Владимиров и Чавдар Събев се изкачиха на първото място в класа след третия кръг от шампионата и се очертават като основни претенденти за спечелването на титлата в края сезона. Следващият кръг от националния рали шампионат е класическото Рали „Сливен“, което ще се проведе от 2 до 4 септември.

На Рали "Твърдица-Елена" 2016 много силно се представи и екипажът, в който имаше местен представител. На шестото място завършиха Добрин Борисов и Белослав Денчев, който е от Твърдица и това беше неговото седмо участие в ралито. Двамата бяха с Рено Клио Макси Кит Кар и станаха победители в група "Е".

16-годишният Виторио Попов също привлече вниманието, финиширайки успешно в Рали "Твърдица-Елена" 2016. Талантът от Сливен с навигатор баща му - д-р Христо Попов, завършиха на 14-ото място в общото подреждане.

Официалното класиране - ТУК!