ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Главният редактор на германското списание Die Aktuelle Ан Хофман бе уволнена от поста си, след като през седмицата изданието предизвика скандал с публикуването на фалшиво интервю с Михаел Шумахер, генерирано от изкуствен интелект.

Легендарният пилот от Формула 1 не е имал публична изява след тежкия ски инцидент, който претърпя в края на 2013 година. Макар и семейството му да пази състоянието на Шумахер в пълна тайна, според информациите той е некомуникативен, въпреки че е в съзнание. Още преди няколко дни близките на седемкратния световен шампион обявиха, че планират да съдят изданието заради "интервюто", а директорът на издателската група Функе Бианка Полман разкри, че е освободила Хофман.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

"Материалът бе проява на лош вкус, подвеждащ и не трябваше да бъде публикуван. Той по никакъв начин не покрива журналистическите стандарти, които ние и нашите читатели очакваме от група като Функе. Главният редактор на Die Aktuelle Ан Хофман, която е начело на списанието от 2009 година насам, бе освободена с незабавен ефект", каза Полман.

Близките внимателно пазят личния живот на 54-годишния Шумахер след инцидента. Информацията за състоянието му е оскъдна, като близките му са напълно изолирани от медиите, но се твърди, че Шумахер е напълно некомуникативен, макар и да е в съзнание. За него се полагат грижи в дома му близо до Женева.