Втори турски екипаж катастрофира на Рали Сливен. Нербил Ебил и Гюрол Онур претърпяха инцидент на етапа Стара река 1, (19.95 км), но за щастие са невредими. Техният автомобил обаче се смята за тотално бракуван.

Това е третият състезателен инцидент в рамките на четири специални етапа, след като снощи по време на суперспециалния етап Георги Лазаров и Динко Георгиев катастрофираха, удряйки своя Ситроен Саксо в дърво край алеите на парк "Юнак" в Сливен. По-рано днес пък друг турски екипаж - Ейтан Халфон и Седат Бостанджи (Форд Фиеста R2) катастрофира и беше откаран в болницата в Котел.

Ейтан Халфон/Седат Бодстанджи (Форд Фиеста R2) и Нербил Ебил/Гюрол Онур (Мицубиши Лансър Ево 9) катастрофираха в два последователни специални етапа от състезанието, което е кръг от Интерконтинентал Рали Челиндж (IRC).

Инцидентът на Халфон и Бодстанджи е станал след преминаването на междинна контрола номер 1, след което каращите след тях екипажи - Георги Василев/Красимир Механджийски и Тескан Дафидан/Светлан Радев, първи са спрели и са извикали медицинската помощ.

Двамата турски състезатели са излезли от своя Форд без драскотина, но са били закарани по спешност в болницата в Котел, където са преминали обстоен медицински преглед. Състоянието им е стабилно, според изявления на директора на състезанието Тодор Чанев.