Семейството на Михаел Шумахер отправи благодарности към феновете му за подкрепата им в момент, в който все повече нарастват опасенията, че той ще остане с трайни мозъчни увреждания. Седемкратният шампион във Формула 1 е в изкуствена кома от близо четири седмици.

На 29 декември беше инцидентът с тежкото му падане със ски в курорта Мерибел във Френските Алпи, когато германецът получи тежка черепно-мозъчна травма. Шуми вече претърпя две операции на мозъка, като дори изтекоха информации, че е било премахнато парче от черепа му.

Заради дългото време в изкуствена кома нараства опасността той да остане в перманентно вегетативно състояние.

Съпругата му Корина използва официалния сайт на легендарния германец, за да каже: "Ние всички знаем, че той е боец! Няма да се предаде!".

Въпреки подкрепата на множеството фенове, семейните приятели на Корина и Михаел, близките му не успяват да скрият опасенията си за здравето на легендата, чието състояние, след инцидента с падането със ски във Франция, не се подобрява.

Жан Марк Оргогозо, професор по нервохирургия в университета в Бордо, заяви: "Всеки ден, всяка седмица прекарана в кома, намалява шансовете му за подобрение на състоянието".

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
* Състоянието на Михаел Шумахер леко се е подобрило
* Лекари проучват състоянието на главния мозък на Шумахер
Махнаха част от черепа на Шумахер