Автомобилните ни състезатели, които в последните дни бяха залостени в преспите на Белмекен, има къде да стартират много скоро и да покажат уменията си. Следващата седмица ще се проведе рали спринт Твърдица 2015, съобщиха организаторите за БЛИЦ.

Малко повече от година след първото подобно събитие у нас в курорта Боровец, и точно в първия пролетен ден (22 март) на 2015-а, Евроком Рали Тим съвместно с Община Твърдица и Българската федерация по автомобилен спорт ще реализират идеята си.

"На специално подбрано трасе в Твърдишкия балкан на границата между зимата и пролетта, ще имате възможност да участвате в един истински автомобилен спектакъл, в едно компактно и отлично организирано състезание наречено рали спринт. Липсата на сняг попречи идеята ни да се реализира още през януари или февруари. Като организатори се надяваме най-искрено да удовлетворим в пълна степен очакванията ви за едно истинско автомобилно състезание, проведено при зимни условия, и то да се превърне в запомнящ се спортен празник за състезатели и любители на този красив спорт. Заповядайте на 22 март на Рали спринт Твърдица 2015, за да превърнем заедно мечтата в празник", се казва в официалното съобщение на организаторите.

В събота, 21 март, в Твърдица ще бъдат проведени технически и административен преглед, както и церемониалният старт под арката на площад "Свобода" от 18:30 часа. На 22-и е истинската състезателна част от четири преминавания (по два пъти в едната посока) на едно и също трасе. То ще бъде уточнено в близките дни.