Ръководството на Нефтохимик реагира след разкритието на БЛИЦ за проблемите на вратаря Димитър Николов с бургаския клуб. Талантът разказа пред медията ни как след тежката контузия, която е получил през септември 2017 година, "шейховете" са платили едва 2400 лева за лечението му, което все още продължава. А то му коства много повече. На всичко отгоре Димитър Николов се оплака, че е получил заплахи от ръководството на Нефтохимик. Скандалът се разраства, след като от клуба разпространиха своята версия по казуса. Бургазлии твърдят, че научават за втората операция на Николов от blitz.bg, а не самия него.

Съобщението от Нефтохимик:

Поводът за по-долните редове е изявлението, което футболистът на Нефтохимик Димитър Николов даде blitz.bg. Николов, явно провокиран от статия в друг сайт, свързана с делото, което заведе срещу Нефтохимик, опровергава твърдения на същия този сайт, като ги вменява на Нефтохимик. Преди да разкажем истината за случая с Димитър Николов, трябва да заявим официално, че Нефтохимик до сега никога не е оповестявал публично за делото на вратаря. Всички факти, изнесени в публикацията, която той опровергава, са резултат от журналистически прийоми за получаване на информация, чрез свързани лица и не напълно достоверни източници, поради тази причина в нея има и неверни факти. До момента Нефтохимик запази пълно мълчание по случая, с цел да съхрани достойнството на Димитър Николов, който все още има действащ договор с клуба. Многократните обвинения в лъжа и опити да се манипулира общественото мнение чрез „приближени бургаски медии“, които той отправи в изявлението си обаче, ни провокират да оповестим подробностите около казуса на вратаря.

Димитър Николов, както и останалите футболисти в клуба, нямат индивидуални застраховки срещу спортни травми. Застрахователната полица е на името на клуба, с поименен списък на състезателите, като клубът покрива разходите при евентуална злополука, след което завежда щета пред застрахователя. В случая с вратаря, който сключи договора си в последния ден от трансферния прозорец, който беше и неработен ден – Денят на съединението (6 септември), имаше технологично забавяне с два дни, които не позволиха на КЛУБА да заведе щетата пред застрахователя, т.е. да възвърне разходите си. Този въпрос обаче не засяга Димитър Николов тъй като разходите по операцията му, в размер на 2402 лв, бяха покрити преди да започне самата операция, за което той самия представя нагледни доказателства пред сайта blitz.bg.

Информацията, че той е претърпял втора операция и че лечението му „коства много повече“ Нефтохимик научи eдва сега от публичните му изяви. В клуба няма предоставени от него документи за други разходи по лечението му. Любопитство от изявлението му буди и констатацията, че отборът със сигурност изпада в Трета лига. Това на пръв поглед няма видима връзка с преживените от него страдания, но може би по-наблюдателните читатели ще я открият. Призоваваме го да не се тревожи и за лиценза на клуба и спазването на законите на БФС, с които видимо не е запознат, защото Нефтохимик освен че покрива задължителното изискване за застраховане на професионалните състезатели, покрива и препоръчителните критерии за застраховки на състезателите от школата.

В момента Димитър Николов е с действащ договор с Нефтохимик като от началото на септември е в болничен. Той съди клуба за 15 000 лева като въпросната втора операция и това, че лечението му е „коствало много повече“ от платените 2402 лв, дори не е упоменато в исковата му молба до съда. Основанието за исканите 15 000 лева е „претърпени силни болки, страдания, стрес, уплаха, физически и психически дискомфорт“. (Емоционални и душевни състояния, за които един професионален спортист се е оказал неподготвен.)

Въпреки нелоялното и некоректно отношение на вратаря Нефтохимик, в лицето на треньорския щаб и ръководството, високо цени Димитър Николов като професионалист и човек. Доказателство за това е и, че през изминалата година клубът му даде възможност да играе в Първа лига, плащайки за него компенсация за обучение на Пирин 2002 (Благоевград), в размер на 15 000 лв. През тази спортно-състезателна година му беше предоставен професионален договор, въпреки ограничения бюджет, отново в знак на уважение към качествата му. До момента е получавал всичките си дължими възнаграждения. Когато той се контузи клубът беше в най-тежкото си финансово положение, но направи всички възможно разходите по лечението му да бъдат покрити. В този труден за него момент той получи както финансова подкрепа, така и чисто човешка подкрепа. И макар, че всички тези подробности не му попречиха да поиска още 15 000 лв и да обвини публично хора, които са му подали ръка, в лъжи и заплахи, Нефтохимик се надява, след като приключи лечението му, той да се върне на терена и да подкрепи отбора.

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018

Пълната програма на Втора лига