Талантливата ни състезателка по бадминтон Калояна Налбантова постигна първата си победа на Олимпиада. Това стана по възможно най-сладкия начин след успех над представителката на домакините от Франция Сюефей Ци с 2:0 гейма. Любопитно е, че разликата в годините на двете е внушителна - 14 години.

Първата част започна точка за точка преди представителката на домакините да поведе с 5 точки. Това обаче не стресна нашето момиче, а напротив, вдигна я и ѝ даде сили за обрат, печелейки гейма с 21:18.

Вторият започна по огледален начин на първия, но за сметка на това с по-позитивизъм за младата ни състезателка. Тя наложи доминация след средата на частта и си осигури аванс от 4 точки в един момент. Съперничката ѝ обаче набързо стопи тази преднина и я изравни. Крайна сметка 18-годишната Налбантова спечели и втория гейм след 20:18 и записа исторически успех. 

Така Калояна постигна дебютната си победа на Олимпийски игри. 

В класирането в група "А" тя се изкачи до второто място с една победа и една загуба, но все още не знае дали ще се класира напред в турнира.

Днешният ден за родния бадминтон се оказа много успешен, след като и сестри Стоеви спечелиха срещата си с американските близначки Ани Ксу и Кери Ксу. Тази вечер българките ще научат съперничките си на четвъртфиналите.