Мирела Демирева обмисля отказване от спорта след отпадането в квалификациите на скок височина на Олимпиадата в Париж. Сребърната медалистка от Игрите в Рио 2016 записа трето олимпийско участие в кариерата си, но беше категорична, че не мисли за четвърто, а на въпрос на БТА дали мисли за отказване, тя отговори положително.

„Ами да, вече искам да намеря ново поприще. Време ми е за семейство. Три Олимпиади, това е за богоизбрани. Мога да кажа, че съм имала много късмет в кариерата си. Гордея със със себе си. Имам и медал“, коментира 34-годишната Демирева. 

„Днес участието ми не беше много вдъхновяващо, но се надявам, че когато погледна назад към кариерата си, ще мога да ходя с високо вдигната глава. Знам как стигнах дотук. Усещането да скачаш на Олимпийски игри не може да се сравни с нищо друго“, каза още тя.

Демирева все пак не изключи възможността да се състезава и на Европейското първенство в зала през март догодина в Нидерландия, където живее и тренира от доста години.

"Малко ще си почина и ще видим. Ако съм здрава, зависи", каза тя. 

Демирева изрази съжаление, че не е успяла да се справи по-добре в надпреварата днес.

„За съжаление не винаги успявам. За жалост това се случи тук. Тежко ми е, разбира се. Имах други желания, други копнежи. Играх честно, борих се до края. Благодаря на всички, които ми стискаха палци днес. За мен наистина беше удоволствие да скачам тук. Искам да пожелая успех на всички, които тепърва ще участват. Да завоюваме медали. В атлетиката имаме много млади деца, стискам им палци“, каза скачачката.

„Трудно ми е да дам оценка какво не ми стигна, тъй като съм доста емоционална. Трябваше да скачам по-добре, да овладея по-добре разбега. Не се справих достатъчно добре“, допълни тя.