Българските джудисти Марк Христов и Ивайло Иванов изтеглиха възможно най-тежкия жребий за предстоящия олимпийски турнир.

24-годишният Христов, за когото това ще бъде дебют на Олимпиада, ще се изправи срещу срещу Александър Усейн (Джибути) на старта в категория до 73 килограма на 29 юли. 26-годишният натурализиран французин Усейн няма съществени успехи в кариерата си досега, но при победа българинът ще има тежката задача на осминафиналите срещу световния шампион от Будапеща 2017 и петкратен индивидуален медалист от световни първенства Соичи Хашимото от Япония.
 
В категория до 90 килограма Ивайло Иванов ще излезе на татамито в първия кръг на 31 юли срещу състезаващия се за Ливан натурализиран руснак от чеченски произход Карамноб Сагайпов, който е пети от Световното първенство в Абу Даби през май тази година. Ако всичко е наред, евентуален съперник на европейския вицешампион от Прага 2020 Иванов на осминафиналите ще бъде водачът в схемата и защитаващ титлата си от Олимпиадата в Токио 2020 Лаша Бекаури (Грузи)я, който почива на старта.

За Ивайло Иванов това ще бъде трета поредна Олимпиада, като завърши седми в Рио 2016 и девети в Токио 2020, но в по-долната категория до 81 килограма.

Игрите в Париж започват тази вечер и ще завършат на 11 август.