Бразилската делегация на Олимпийските игри отстрани плувкинята Ана Каролина Виейра. Причина за крайното решение е малко странна - спортистката посетила Айфеловата кула без позволение да напуска олимпийското село.

Това се е случило в деня на церемонията по откриването на Игрите в Париж. С нея е бил друг състезател по плуване - Габриел Сантос. Двамата са гаджета и се издали след публикуване на снимки в социалните мрежи. 

Веднага възниква въпросът - защо момичето е отстранено от бразилския тим по плуване, а момчето не е. Нали провинението им е едно и също?

Ето го отговора. Габриел се извинил пред шефовете на делегацията и обявил, че осъзнава грешката си. Ана обаче била обидена и не можела да търпи спартанския ред. Тя категорично отсякла, че няма да се извинява, защото не вижда смисъл от това. Според нея не е престъпление за час и нещо да излезеш от селото и да се снимаш на една от най-големите забележителности в света.

"Не сме тук за забавление или на ваканция. Тук сме да работим за Бразилия за повече от 200 милиона данъкоплатци, които пък работят за нас", каза президентът на бразилското плуване Густаво Отсука.