Едни от големите надежди на България за медал от Олимпийските игри - състезателките по художествена гимнастика, заминаха за Париж. Рано тази сутрин родната делегация отлетя за френската столица.

В индивидуалната надпревара в многобоя на Олимпиадата за отличия ще се борят Боряна Калейн и Стилияна Николова. Националният ансамбъл е представен от София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Магдалина Миневска.

Делегацията е водена от президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. За Париж потеглиха треньорите Валентина Иванова, Мариана Памукова и Бранимира Маркова (индивидуално), както и Весела Димитрова и Ясена Стойнева (ансамбъл). За Олимпиадата замина и състезателката Елвира Краснобаева, която е резерва.

Златните момичета ще имат достатъчно време за адаптация в Париж, тъй като на 8 август е квалификацията в индивидуалната надпревара, а на следващия ден са финалите и пресявките при ансамблите. Битката за медалите при ансамблите е на 10 август.