Световният, олимпийски и европейски шампион в скока на височина Джанмарко Тамбери (Италия) е в болница със съмнение за камък в бъбреците, точно преди началото на състезанието си от Игрите в Париж в сряда. Атлетът, който развя италианското знаме на церемонията по откриване на Олимпиадата, публикува в „Инстаграм“ своя снимка в болнично легло.

"Невероятно... това не може да е истина. Вчера, 2 часа след като написах „Заслужавам го“ в социалните медии, почувствах пронизваща болка в хълбока си. Спешно отделение, компютърна томография, ултразвук, кръвен тест... вероятно камък в бъбреците. И сега три дни преди събитието, за което пожертвах всичко, съм лежащ в леглото, безпомощен, с температура 38,8 градуса“, написа италианецът.

32-годишният Тамбери каза, че е бил посъветван от лекарите да не пътува до Париж преди квалификациите в дисциплината, на която финалът е в събота.

Той подели златото от Токио 2020 с Мутаз Еса Баршим (Катар), след като двамата имаха равен резултат и решиха да не участват в бараж за олимпийската титла. Преди година Тамбери стана световен шампион в скока на височина, а през тази за трети път спечели европейската титла.

"Всичко, което мога да направя, е да чакам и да се моля. Само едно нещо е сигурно, не знам как ще стигна до Париж, но ще бъда там в сектора и ще дам душата си до последния скок, каквото и да е моето състояние", каза още шампионът.