Германия завърши Олимпиадата в Париж с общо 33 отличия, от които 12 златни и 10-о място в класирането по медали, най-лошото им представяне на Летни игри от обединението на Западна и Източна Германия през 1990 година, пише ДПА.

Въпреки че взеха два повече златни отличия, отколкото в Токио преди три години, общо 33-те медала са с четири по-малко в сравнение с Япония.

Десетото място в класацията също е по-лошо от Токио, където Германия е девета.

На летните игри през 2008 г., 2012 г. и 2016 г. отборът на Германия беше сред първите шест нации.

Йорг Бугнер, спортен директор на Германската асоциация по лека атлетика, обобщи проблемът на германския спорт в едно изречение: "Ние пишем електронни таблици в Excel, другите тренират – и това не може да е правилно.“

Най-успешните спортове за Германия в Париж бяха конният спорт (пет медала, четири златни) и кану-каяк (шест медала, два златни).

Германците също се представиха по-добре от последния път в основните олимпийски спортове лека атлетика и плуване, но липсата на медали от фехтовачите, борците, ветроходците и стрелците беше изненада.

Германската федерация по колоездене също не оправда очакванията си с едва две отличия.

В първите игри след обединението, в Барселона през 1992 г., Германия спечели 33 златни от общо 82 медала.

Президентът на Германската олимпийска спортна конфедерация Томас Вайкерт каза пред ZDF: "Има нужда от действия на много нива. Нуждаем се от повече треньори и по-добри заплати за треньорите. Опитвам се да прокарам това от много години. Все още не работи напълно ."

Германия планира да кандидатства за летните олимпийски игри през 2040 година.