Отборът на САЩ спечели олимпийската титла в отборния турнир по фехтовка на рапира за жени, след като на финала се наложи над с 45:39. Италианките, които преди три години в Токио бяха на 3-о място, сега имаха лесен жребий до финала, като на четвъртфинала отстраниха Египет, а след това и Япония. Те бяха сочени за фаворитки преди срещата, тъй като в състава им са три от първите пет фехтовачки в ранглистата на това оръжие – рапира.

Водени от 21-годишната студентка от Харвард Лорън Скръгс, американките спечелиха първа отборна титла за страната в историята на олимпиадата.  Тя спечели сребърен медал в индивидуалния финал, като стана първият чернокож спортист с медал за САЩ в индивидуално състезание по фехтовка за жени на Олимпийските игри. До момента тимът на САЩ имаше едва един медал – бронзов през 2008-а година.

Съставът на САЩ в състав Лий Кийфър, Лорън Скръгс, Жаклин Дубрович и Мая Мей Уейнтрауб водеше почти през цялата среща. Авансът беше осигурен от финалистките в индивидуалното състезание Кийфър и Скръгс. В края силно се включи и Уайнтрауб, която спечели боеве срещу Ариана Ериго (6-4)  и влязлака като резерва Франческа Палумбо (5-1).

"Преди две години си мислех, че някак си мога да попадна в отбора. Преди една година вече бях част от женския състав, а сега сме олимпийски шампионки! Това е просто лудост!", заяви Скръгс, която в индивидуалния финал загуби от сънародничка, но няма проблем с този факт.

В срещата за бронзовия медал днес Япония се наложи минимално над Канада с 33:32.

През 2021-а година на Олимпийските игри в Токио титлата беше за отбора на Руския олимпийски комитет, който победи Франция. Днес французойките останаха на пето място, като победиха Полша в този двубой с 45:44.