30-годишният джудист Ивайло Иванов говори пред медиите след отпадането си от Игрите в Париж. Той все още не е решил дали ще продължи кариерата си до Игрите в Лос Анджелис през 2028 година, където може да запише четвърто олимпийско участие. 

Българинът загуби на осминафиналите в категория до 90 килограма от водача в схемата и защитаващ титлата си от Токио 2020 Лаша Бекаури (Грузия). 

Преди това Иванов стартира надпреварата на олимпийския турнир в Париж с престижна победа над състезаващия се за Ливан натурализиран руснак от чеченски произход Карамноб Сагайпов, пети от Световното първенство в Абу Даби през май тази година.

„Със сигурност този двубой можеше да се развие по друг начин. Още в първите секунди допуснах дали е грешка, дали така е трябвало да стане. Не знам. Взе ми оценка и след това вече започна да подпира. Съдийството тук е адекватно. Не дават много лесно наказания. Не успях да го пробия. Контраатаката, която му донесе „вадзари“, реши двубоя. Когато вземеш предимство с оценка и си класен състезател, особено на Олимпиада, много трудно се връща“, започна Иванов.

"Жребият ми не беше лек. Още в първия мач трябваше да срещна съперник, който преди два месеца стана пети на Световното първенство. Не е лесен противник, гъвкав, рутиниран. Успях да го победя, но след това не се получи“, коментира българинът . 

Той е категоричен, че не възнамерява да прекратява състезателната си кариера след третото си олимпийско участие в Париж.

„Не съм решил дали ще гоня олимпийската си мечта за четвърти път. Със сигурност няма да се откажа, има още състезания, в които искам да участвам и да спечеля. Но вече тялото ще покаже през следващите години как съм, защото този спорт е тежък, а и вече имам три Олимпиади. Имах дребни контузии в последните години, ще видим. Все пак имам и семейство и то е най-важно за мен. Искам да му обърна внимание“, каза Иванов.