Олимпийската вицешампионка по художествена гимнастика от Париж 2024 Боряна Калейн обяви, че все още не е настъпил момент да вземе решение за бъдещето си. При завръщането си в България 23-годишната гимнастичка разкри каква промяна през последните три години ѝ е помогнала да стигне до медала на Олимпийските игри.

„Все още ми е много трудно да осъзная какво точно постигнах на Олимпийските игри. България има своя медал в художествената гимнастика и в целия отбор сме безкрайно щастливи. Начинът, по който се представих беше невероятен. Аз се надскочих стократно спрямо това, което показвах през цялата година. Това ме прави още по-щастлива”, обяви Калейн.

„Сега не е моментът да взимам каквито и да е било решения за кариерата. Искам да празнувам с близките си хора, да се радвам на успеха, пък след това като си почина ще взема решението. Това е до лично усещане на човека”, добави гимнастичката.

"Промених настройката си към състезанията през последните три години. Поне работих в тази посока. Това, което променихме като методика на тренировката беше, че започнахме да правим моделирани тренировки, в които беше състезанието - четвъртък и петък, в същите часове. Така се доближихме максимално много до това, което ще се случи и на състезанието и определено беше един много голям плюс за мен", разкри сребърната олимпийска медалистка.

„Определено вниманието и очакванията за медал не бяха насочени към мен при заминаването за Олимпийските игри, но не ми повлия по никакъв начин - негативен или позитивен. Бях наясно със своите възможности и при една ясна, безгрешна и стабилна игра, влизам в борбата за медалите. Гледах до края да се фокусирам върху моето представяне“, заяви националната състезателка.

"Просто да изкажа благодарности на моя треньор Мариана Памукова ще е малко. Това е човекът, който всъщност ме отгледа в залата и благодарение на когото съм това, което съм днес. Много я обичам“, призна Боряна Калейн.