Намиращият се на 2-о място в световната ранглиста по брейк-денс Фил Уизард от Канада спечели историческата първа олимпийска титла. На финала на турнира в Париж той спечели доверието на повечето от съдиите и взе успеха с 3:0 рунда над Дани Дан (реално име Данис Сивил) от Франция.

Във вълнуваща битка на сцената на центъра "Ла Конкорд, 27-годишният канадски брейкър е изправи срещу фаворита от страната домакин Дани Дан. А когато битката приключи, Уизард вдигна тълпата на крака, оценили неговите невероятни умения и стил, които показа на финала. Впечатляващото шоу, направено от канадеца, беше подкрепено в точките, тъй като той спечели и трите рунда с общ баланс 23:4. Въпреки че французинът успя да спечели четири гласа в началния рунд, докато Уизард получи пет, в следващите два рунда зрителите видяха тотална доминация. Канадецът взе гласовете на всичките девет съдии в тях и оформи категоричния си успех.

Уизард, чието име по паспорт е Филип Ким, е на 27 години и има на визитката си световна титла от 2022-а и второ място от 2023-а година. В турнира в Париж той имаше проблеми единствено в груповата фаза, където във втория кръг отстъпи по точки на Кузя от Украйна.

Съперникът му Дани Дан е роден във Френска Гвиана, а през 2008-а година пристига в Европа. На 36 години той е най-възрастният участник в турнира по брейк при мъжете. Въпреки това обаче, има Европейска титла от 2022-а година от Манчестър, първо мчясто от Европейските игри в Нови Сонч (Полша), както и три национални титли на Франция. Първоначално е аматьор, като работи като санитар в болница, но започва да печели пари от танците и напуска.

Изненада имаше и в двубоя за бронзовия медал, в който Виктор Монталво (САЩ) беше категоричен с 3:0 срещу Шигекикс от Япония. Японецът беше водач в ранглистата и мнозина го сочеха за фаворит номер 1.