Боксовият ни национал Хавиер Ибаниес остава здраво стъпил на земята, въпреки страхотния старт на Игрите в Париж. Натурализираният кубинец обясни след срещата, че е доволен от представянето си, но тепърва има да разгръща играта си, за да изпълни целта – златния медал.

„Украинецът не ме затрудни с нищо. Тренираме много здраво и за мен не е проблем да провеждам срещите във високо темпо в рамките и на трите рунда", започна Ибаниес. 

"Играх агресивно в първите две части, но в третата трябваше да бъда малко по-предпазлив, за да не се стигне до някоя аркада, защото ме очакват нови тежки битки. Познавам съперника си от Япония и знам какво трябва да правя – ще опитам да го заграждам и да пускам повече удари. Дошъл съм за златото. Станах олимпийски шампион за младежи преди 10 години и мечтая да стана златен медалист и при мъжете. Но вървя крачка по крачка, защото първо имам да спечеля следващия двубой, за да си гарантирам минимум бронз. Давам всичко от себе си във всеки мач и обещавам да продължавам да преследвам победи и в оставащите срещи“, добави Ибаниес. 

Той ще боксира за медал на 3 август. На четвъртфиналите Хавиер ще срещне Шудай Харада (Япония). Двубоят е във вечерната сесия и ще се проведе от 21:16 часа.