Южна Корея спечели третата си титла на турнира по стрелба с лък от Олимпийските игри в Париж, след като Уу-джин Ким и Си-хьон Лим надиграха с 6:0 германците Флориан Унрух и Мишел Кропен на финала на смесени двойки. Двамата корейци триумфираха и с отборите за мъже и жени.

За Република Корея това е седма титла на Олимпиадата в Париж, като златните медали са спечелени в три турнира - стрелба с лък (3), фехтовка (2) и спортна стрелба (2).

Ким и Лим победиха германската двойка на финала на световното първенство миналата година, а сега го направиха и на Олимпиадата в Париж. Корейците стартираха със стрелба в осмицата на Си-хьон Лим, но до края на сета записаха три десетки за 38:35. Вторият сет завърши 36:35 за Ким и Лим, а германците направиха първа стрелба в десетката едва в началната ротация на третата част.

Унрух даде точка предимство на отбора си, но във втората ротация Кропен направи най-лошата стрелба във финала с едва седем точки. Така корейците получиха шанс за обрат и го направиха с една стрелба за девет точки и една за десет. Ким и Лим поведоха с 6:0 и последният сет не бе проведен.

Бронзовото отличие бе спечелено от американската двойка Брейди Елисън и Кейси Кауфхолд, които спечелиха срещу индийците Анкита Бакат и Дираж Бомадевара с 6:2.