Бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев зае категорична позиция относно допуснатите до участие в Олимпийските игри транссексуалните боксьори, участващи в женски категории. Той призова и за пълен бойкот.

"МОК допусна мъже да пребиват жени на Олимпийските игри

Международният олимпийски комитет (МОК) записа най-срамната страница в историята на Олимпийските игри.

Единственият правилен отговор на позорните сцени в Париж е пълен бойкот на срещите на транссексуалните боксьори, участващи в дамските категории.

Както вече направи ирландската боксьорка Кели Харингтън, златна медалистка от миналата Олимпиада. Тя е заявила, че няма да участва в мачове срещу биологични мъжe на Олимпиадата в Париж.

Обляна в сълзи, световнаха вицешампионка при жените Анджела Карини /Италия/ напусна ринга, след като се отказа от мача си срещу нещото с XY хромозоми в червения потник.

Искам да видя как цялата розово-либерална сган, изпаднала в телешки възторг от подигравката с християнските ценности на откриването на Олимпиадата, ще реагира, ако на нашата състезателка Светлана Каменова й се наложи да изправи в битка с мъжа в нейната категория?!

Това, за съжаление, е краят на феърплея в спорта и срамното е, че отговорността е изцяло на МОК.

Това не е спорт!

Години лишения, усилия, амбиции, надежди на момичетата и накрая корумпираната шайка на МОК ги изпраща да се бият с мъже, за да задоволят розово-либералната сган.

Това е подигравка с принципите и ценностите на олимпизма! Само с декларации няма да стане. Пълен бойкот!

Извратена Олимпиада …", написа Кралев в социалните мрежи. 

Припомняме, че по-рано от БОК също изрази по-критична гледна точка на огромния скандал, който се разигра по-рано днес на Игрите в Париж.