Единственият българин в програмата на Олимпийските игри в Париж на 5 август Кирил Милов загуби от чилиеца Ясмани Акоста Фернандесна осминафиналите в турнира по борба в категория до 130 кг. 

След края на двубоя си родният състезател изрази разочарование от решението на съдията.

"Не бяха проблем килограмите му. Важно е качеството, а не количеството. Съперникът ме дърпаше назад, за да може аз да съм първи горен в партер. Той знаеше, че в партер няма да ме бутне и това му беше единственият шанс за победа.

Дадох всичко от себе си, за да вървя назад, за да може мен да ме свалят първи. Така аз щях да победя след 1-1, но съдията реши, че той е бил по-пасивен и ме свалиха първи в партер. Така цялата ми тактика замина.

Малко ме ощетиха, защото в началото той ме дърпаше назад, а те прецениха, че той е пасивен. За мен това не е правилното. Надявам се, че ще ме изведе, защото той е най-силният в този поток и очаквам да мога да се боря за третото място.

Преди квалификациите за моята категория до 97 кг скъсах бедрен мускул. Оперираха ме и ми казаха, че ми трябват до 6 месеца възстановяване. Не очаквах да участвам на Олимпийските игри и съм благодарен на Бог за това. Независимо че категорията е по-висока, аз мисля, че съм много подготвен. Жалко че съдията реши, че той е пасивният в началото, това ме е яд.

Смятам, че Господ дава на всеки каквото е заслужил. Аз давам всичко от себе си и се надявам в бъдеще да имам още успехи. Мисля, че той може да ме изведе напред и да имам шанс за медал", каза Милов