Олимпийският златен медалист в дисциплината 100 метра гръб в плуването Томас Чекон реши проблема с условията на олимпийското село по свой начин и сложи кърпа на тревата и подремна на открито в парка.

Италианският плувец беше заснет от арабския гребец Хюсеин Алиреза, докато си почиваше на открито, а след това той публикува видеоклип в история в Instagram, която бързо се разпространи в социалните мрежи. Няколко дни по-рано спортистът публично се оплака и от настаняването.

"В селото няма климатик, горещо е, храната е лоша. Много спортисти се местят заради това: това не е алиби, това е чиста хроника на това, което може би не всички знаят. Малко съм уморен - добави той, - трудно е да се спи и през нощта, и следобед. Обикновено винаги спя следобед, когато съм вкъщи: тук наистина се затруднявам между жегата и шума".

Но той не беше единственият италианец, който повдигна въпроса - Симона Куадарела също изтъкна проблема в края на състезанието си на 800 свободен стил. "Трябва да кажа, че имаше голяма жега, никакъв климатик, 40-минутни пътувания с автобус, всичко това изтощава много. През нощта спиш лошо, имаше проблеми и мисля, че можеха да се справят по-добре. Но не мисля, че това се е отразило на състезанията ми", каза плувкинята.

Думите на хърватския треньор по водна топка Ивица Тучак, наставник на отбора на Баракуда, също бяха увенчани с успех: "Ще се храним в нашата база, защото храната в селото е катастрофа", каза той пред хърватската преса след победата над Черна гора. "Ако играчите трябва да ядат пастет и сирене, не знам какъв е смисълът. Публиката е огромна, храната е лоша. За нас е същото, както и за останалите, всъщност мнозина вече протестират. Това е недопустимо, единственото, от което се нуждае един спортист, е да има добро легло и подходяща храна. Но в този случай нямаме нито едното, нито другото", заключи той.