Медицински екипи трябваше да изнесат на носилка още един участник на Олимпийските игри в Париж. Лекоатлетката от Южен Судан Лусиа Морис получи тежка контузия по време на сериите в спринта на 100 метра.

Африканката видимо загуби ритъма на бягането си на средата на дистанцията, а след това продължи за кратко. На 60-ия метър тя се срина на пистата и се хвана за дясното бедро.

Медицинските екипи бързо се отзоваха и качиха Лусиа Морис на носилка, с която тя беше изнесена от пистата. Най-вероятно става дума за тежка контузия, която слага край на надеждата на състезателката от Южен Судан за силно представяне на Олимпиадата.

Тя планираше да участва и в спринта на 200 метра. Личният ѝ резултат на късия спринт през сезона – 11,68 секунди, не и даваше големи шансове за участие във финал на 100 метра.

Интересното е, че това е първата контузия, която Лусиа Морис получава на олимпийски игри. В Токио през 2021 г. тя беше изведена с помощта на инвалиден стол заради травма на лявото бедро по време сериите на 200 метра.

Припомняме, че вчера в Париж словашката плувкиня Тамара Потоцка колабира след плуването си на 200 метра съчетано и беше отнесена с носилка и поставена кислородна маска. Впоследствие стана ясно, че става дума за пристъп на астма.

Снимка: Getty Images/Guliver