Трикратната олимпийска шампионка Шели-Ан Фрейзър-Прайс от Ямайка не се яви на полуфиналите в спринта на 100 метра на Олимпийските игри в Париж. Отсъствието на 37-годишната звезда предизвика редица коментари и предположения.

Появиха се информации, че Фрейзър-Прайс не е била допусната до стадиона от охраната на „Стад дьо Франс“, тъй като е пристигнала със собствен автомобил, а не с останалата част от делегацията на Ямайка. Колата обаче нямала документи за достъп до спортното съоръжение и заради не допуснали и самата атлетка.

Тези слухове бяха разсеяни от ръководителя на ямайския тим Йън Кели и от мениджъра на отбора Лъдлоу Уотс, които съобщиха за контузия на спринтьорката.

"Не е вярно, че Шели-Ан не е била допусната до стадиона. Тя влезе на пистата за загрявка, но през друг вход, който беше посочен от службите за сигурност. За съжаление не успя да се състезава поради контузия, получена по време на финалната загрявка", каза Кели.

„Новината за контузията на пистата за загрявка дойде изненадващо и за нас самите. Единствената информация, която имаме е за травма. Допълнително ще внесем разяснение по темата“, заяви Уотс.

Както е известно, олимпийски шампион в женския спринт на 100 метра сензационно стана Жулиен Алфред от карибския остров Света Лусия. Среброто взе голямата фаворитка за финала Ша`Кари Ричардсън (САЩ), а трета остана Мелиса Джеферсън (САЩ).

За първи път от 44 години Ямайка остана без олимпийски медал в дисциплината, след като Фрейзър-Прайс получи контузия, а седмици по-рано Илейн Томпсън-Хера скъса ахилесово сухожилие.

Шели-Ан Фрейзър-Прайс спечели златните медали на 100 метра от Олимпийските игри в Пекин (2008) и Лондон (2012). а през 2021-а в Токио стана първа с щафетата 4 по 100 метра. Ямайската спринтьорка има също така четири сребърни и един бронзов медали от Олимпийски игри. На световни първенства е спечелила 10 златни, 5 сребърни и едно бронзови отличия.