Олимпийският шампион по вдигане на тежести Карлос Насар логично беше на седмото небе от щастие след грандиозния успех в Париж.

„Чувствам се невероятно. Казах нещо, изпълних го. Застанах зад думите си. Направихме световен рекорд, зарадвахме цялата зала“, започна Насар пред БНТ.

„Няма случайни неща, именно Бог така нареди нещата, че няма кой друг да ги нареди. Не съм и сънувал нещо такова“, сподели още родният щангист.

„Искам да пожелая на всички българи да бъдат живи и здрави. Обичам хората, които ми помагат. Атакуваме златото навсякъде“, продължи Карлос Насар с поглед към Лос Анджелис 2028.

„Няма шега, ние сме българи, трябва да идваме със самочувствие. Смазваме ги с това, че сме българи. Да ти е кеф да вдигаш“, продължи той пред медиите.

„Хубаво е, че беше на мястото, на което съм роден. Аз нямаше да си го наредя така. Не съм очаквал нещо повече от конкурентите. Ще се ориентирам към по-интересна категория“, добави Насар.

„Можеше и още, но 244 кг беше предостатъчно. Мога и още и не е случайна победата. Тепърва ще разберем новите категории. Този медал е за моя треньор, който загина преди две години.“

„Той успя, а не аз. Добро постижение, но не се спираме дотук. На всяко състезание ще участвам, когато съм здрав“, сподели Насар.

„Мотивират ме усмивките на хората. Докато ме наричат „наш“, аз ще бъда шампион. Като застана на подиума и не знам какво правя“, завърши Карлос Насар.