Южна Корея изрази съжаление, че делегацията ѝ от спортисти на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж е представена като делегация на нейния съперник КНДР, и поиска уверения от организаторите, че тази грешка няма да се повтори.

Когато корабът с южнокорейските спортисти премина по Сена, дикторите обявиха на френски и английски език „Корейската народнодемократична република", официалното име на Северна Корея.

По същия начин беше представена и делегацията от северната част на Корейския полуостров.

„Заместник-министърът на спорта и културата на Южна Корея Чан Ми-ран, който е в Париж, е поискал среща с президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах“, пише в изявление на Министерствота на спорта на Южна Корея.

"Изразяваме съжаление, че страната ни бе представена като Северна Корея на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж, докато преминаваха спортистите на Южна Корея", се казва още в писменото обръщение.

Южнокорейският олимпийски комитет незабавно е информирал организаторите на игрите за случилото се и поиска грешката да не се повтаря.

Делегацията на Южна Корея включва 143 спортисти, които се състезават в 21 дисциплини. Северна Корея, която се завръща на Игрите за първи път след Рио 2016 г., е изпратила 16 спортисти.