С четвърти световен рекорд завършиха състезанията по плуване на Олимпийските игри в Париж. В последното състезание отборът на САЩ спечели златото на 4 по 100 метра съчетано при жените с най-добро постижение на планетата - 3:49.63 минути.

Световният рекорд в тази дисциплина при дамите не беше подобрявано от пет години насам, а днес тимът на САЩ отне титлата от отбора на Австралия, който триумфира със златото в Токио преди три години. Второто място остана за австралийките, които завършиха с време 3:53.11 минути, а трети е отборът на Китай с 3:53.23.

Големият губещ е Канада, която вървеше в големи периоди от състезанието на 2-о място или поне в зоната на медалите. В крайна сметка канадките приключиха извън подиума на 4-о място с изоставане от 4.28 секунди след новите олимпийски шампионки.

Тимът на САЩ доминираше от самото начало, като в първата дисциплина – гръб, Регън Смит поведе пред представителката на Канада Кайли МакКиоун. След нея Лили Кинг увеличи аванса на тима, а с третата – Гретчен Уолш, те вече влязоха в зоната на световния рекорд. Уолш увеличи преднината на върха в края на третия пост на малко под 0.3 секунди пред канадката Маргарет Макнийл. Тори Хъск в последната дистанция оформи триумфа на американките, които бяха 2-и на предишните Игри в тази дисциплина.

Тимът на Канада, трети в Токио, този път се размина с медала заради слабото представяне на Съмър Макинтош в края на дистанцията.