Поздравления за достойното представяне на всички наши състезатели. България е горда със спечелените седем медала. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в публикация в официалната страница на Министерския съвет във Фейсбук. 

Премиерът изказва специални благодарности на Българския олимпийски комитет за изключителна добрата организация, която са създали по време на цялата Олимпиадата в Париж.

"Уверих се, че българските спортисти имаха осигурени най-добрите условия за подготовка. Усилията Ви бяха щедро възнаградени с отлични резултати и незабравими моменти“, посочва Главчев.

Той пожелава на спортистите ни още много успехи и да продължават да издигат българския спорт на световната сцена.

Димитър Главчев беше на посещение във Франция на 9 и 10 август по повод игрите на XXXIII-та Олимпиада. Премиерът посети българските спортисти в Олимпийското село, където им пожела успех в представянето им. Той присъства на състезания, в които участваха български спортисти. Посещението му бе по покана на Българския олимпийски комитет.

България завърши на 26-о място в класирането по медали на Олимпийските игри в Париж. Българските спортисти отбелязаха най-доброто си представяне на Олимпиада от началото на века със спечелените три златни, един сребърен и три бронзови отличия.