Голям скандал гръмна преди старта на Олимпиадата в Париж заради знаменоската на Кипър Елена Куличенко. Оказа се, че състезателката по скок на височина има страница в платения сайт за снимки и видео с разголени мацки Only Fans.

21-годишната блондинка всъщност си е рускиня отвсякъде. Тя е дъщеря на Марина Куличенко и Алексей Куличенко, който е милионер. Елена е родена в Русия, където живее и се състезава до 2019 година, когато взима кипърско гражданство благодарение на баща си. Куличенко-старши има десетина имота в Кипър и върти огромен бизнес.  

Във връзка с избухналия скандал адвокатите на лекоатлетката твърдят, че всичко е нагласено. Според тях снимките с голата Куличенко са създадени с помощта на изкуствен интелект и реално тя не е на кадрите.

В социалните мрежи обаче е пълно с атаки срещу 21-годишната рускиня. Те идват предимно от жители и гости на френската столица. 

През 2023 година Елена стана шампионка на Европейското първенство за младежи и девойки под 23 години в Еспоо (Финландия), спечелвайки първото злато за Кипър в състезание от такъв ранг. Нейното най-добро постижение е 197 см.