Радослав Росенов беше много разочарован от развоя на събитията след мача с Уайет Санфорд - загуба и отпадане от Олимпиадата. Той все пак събра сили, за да говори пред медиите в Париж.

„Тежко е да преглътна резултата. Дадох всичко от себе си, но за съжаление не успях да победя. Изиграх мача с техника, вкарах повече удари, но реферите така прецениха да дадат първия рунд за него. Продължих и във втория да играя така, но получих удар зад врата, което пак ми отброиха нокдаун. Продължаваме напред, ще поработим още по-здраво за тези грешки. Лос Анджелис не е толкова далеч“, каза през сълзи 20-годишният талант.

Треньорът Жоел Арате го поздрави за играта му. „Доволен съм от двата мача, които Радо изигра. Той направи точно това, което ние искахме. Той е по-бързият боксьор от канадеца, по-техничен и по-хитър. Канадецът единствено блокира и успя да вкара два удара в целия мач. Смятам, че спечелихме първия рунд, но за един удар дадоха 9-10. Във втория рунд бе абсолютно същото. В третия бяхме много по-добри, но получихме само 3-2 за нас, което е странно. Не искам да се оправдавам със съдиите, така са преценили, вдигнаха ръката на канадеца и това е. Решението е такова, но аз лично от Радо Росенов съм доволен и го поздравявам. Смятам, че и българите трябва да се гордеят с него – на 20 години спечели квалификация, втори е в Европа и се развива постоянно. Игра страхотно два мача в Париж, така че го поздравявам за представянето му“, каза треньорът на националния ни отбор.