Със самочувствие и високо вдигната глава застана Радослав Росенов пред медиите след дебютния си успех на олимпийския ринг. 20-годишният боксов талант срази с 5:0 съдийски гласа Баходир Усмонов (Таджикистан) и се класира за 1/8-финалите в категория до 63.5 килограма в Париж.

„Изиграх мача така, че да ми е лесен. Благодарение на Жоел Арате и на нашия екип, бяхме много спокойни преди срещата. Съперникът не ме затрудни, разбрах, че е такъв, ще върви напред – файтър. Гледах да го излъжа повече да върви напред, защото е професионалист. Както си мислехме, така и се получи играта. Подкрепата от публиката ме мотивира много, особено като видяхме президента Румен Радев, Стефка Костадинова и всички българи по трибуните. Това ме стимулира още повече да покажа хубава игра и да ги зарадвам“, каза след победата си Росенов.

Той допълни, че аркадата над лявото око не го притеснява и предстои да му бъдат направени шевове, за да е готов за следващото препятствие. За място на 1/4-финалите Радослав ще играе с канадеца Уайет Санфорд (Канада), който е панамерикански шампион.

"Нека той да е притеснен. Аз ще гледам да съм спокоен и дори с тази аркада да вземем победа. Като цяло не се притеснявам, въпреки че това е дебют за мен. Качих се на ринга с мисълта, че все едно съм на републиканско първенство, за да не съм много притеснен. Ще дам всичко от себе си, ще бия всички и мисля, че мога да стана републикански шампион и тук - в Париж“, каза с усмивка на лице Росенов.

Станимира Петрова също научи името на първата си съперничка. На 1/8-финалите световната и многократна европейска златна медалистка ще се изправи срещу много силната представителка на Тайван – Хсиао вен Хуан. Азиатката е действаща световна шампионка и бронзова медалистка от Игрите в Токио. Двубоят им ще се проведе на 30 юли.

Утре на ринга ще застане Рами Киуан. В категория до 71 килограма европейският ни шампион ще дебютира на олимпийския форум срещу Дамян Дуркач (Полша). Срещата е от 12:16 часа, българско време и ще се предава пряко по БНТ 3.