19-годишният Божидар Саръбоюков сподели мнението си след дебютното му участие на Олимпийски игри. Българинът завърши на 14-то място в квалификациите на скок на дължина, а на него му бе нужно да влезе в 12-те най-добри за достигане до финал. 

“Вторият опит беше с минимален фал, а беше достоен за финал. По никакъв начин не искам да се оправдавам, защото това не са опитите, които аз търся. При мъжете хубавите резултати са над 8.20. Щом не се е получило, значи не съм бил достоен да отида на финала. Ще чакам още четири години. При мен винаги когато стартирам с фал, това ми влияе по някакъв начин психически. Независимо че съм на 20 години, смятам, че много малко хора могат да достигнат до Олимпиадата. Не се знае дали след четири години ще може отново да си на Олимпийски игри. Ако съм жив и здрав, ще направя всичко възможно, за да съм много над тези резултати в момента", коментира българинът. 

"Поуките са само и единствено да тренирам и да отработвам техниката си. Явно това не се получава. Физически съм много добре подготвен, но технически - не. Атмосферата е най-хубавата, която съм виждал досега. Точно затова ме е яд, че не съм на финал. Беше удивително 70 хиляди души да те гледат и да ти ръкопляскат”, завърши Саръбоюков.