Националният отбор на САЩ по волейбол за мъже спечели бронзовите медали на Олимпийските игри в Париж след чиста победа над тима на Италия с 3:0 (25:23, 30:28, 26:24). Най-добрият български съдия Ивайло Иванов ръководеше мача.

Мачът бе изключително оспорван и се реши от малки детайли, като в ключовите моменти американците бяха по-хладнокръвни. Те завършиха мача с атака на Тори Дефалко, който игра по блокадата на Роберто Русо и топката излезе в аут. Тимът на САЩ не излезе от групите на Олимпиадата в Токио, но сега взе хубав реванш и се поздрави с третото място.

В първия гейм двата отбора се движиха точка за точка, като американците поведоха с 24:22, а след това спечелиха частта с 25:23 след блокада на Русо в аут.

Вторият гейм бе още по-оспорван. Тимът на Испания първи стигна до две точки за спечелване на частта, но след това американците имаха три възможности да поведат с 2:0 и го направиха едва при четвъртата с 30:28. Неизменният Дефалко атакува остро и от блока на Юри Романо топката излезе в аут.

Най-резултатен за американците бе Арън Ръсел, който отбеляза 15 точки, а Тори Дефалко добави 12. Тейлър Аверил пък бе със 7 точки, но забележителните 75% успеваемост в атака. Най-резултатни в мача и за Италия бяха Алесандро Микиелето и Юри Романо с по 17 точки. Италианците отпаднаха на миналите Олимпийски игри на четвъртфиналите от бъдещия бронзов медалист Аржентина.

Олимпийският шампион Франция ще защитава утре титлата си във финала срещу европейския шампион Полша.