Ярослава Магучих спечели последната голяма титла в скока на височина, която липсваше в нейната кариера - олимпийската. 22-годишната украинка, която по-рано през сезона подобри световния рекорд на Стефка Костадинова, преодолявайки 2.10 м в Париж, стъпи на олимпийския връх във френската столица с 2.00 метра, които преодоля от първи опит. След това украинката направи два фала на 2.02 м и отиде на 2.04 ч, където също направи един неуспешен опит.

Това е втори медал от форум от петте преплетени кръга за Магучих, която преди три години в Токио беше бронзова медалистка. Така вече украинката има световни титли на открито (Будапеща 2023) и в зала (Белград 2022), както и европейски златни медали на открито (Мюнхен 2022 и Рим 2024) и под покрив (Торун 2021 и Истанбул 2023).

Световната шампионка в зала от тази зима Никола Олислагерс (Австралия) спечели втори сребърен олимпийски медал след Токио, след като в Париж също преодоля 2.00 м, но от трети опит.

Бронзовото отличие с по 1.95 м, регистрирани от първи опит, поделиха световната шампионка от Юджийн 2023 Елинор Патерсън (Австралия) и бронзовата европейска медалистка от Рим 2024 Ирина Герасченко (Украйна).

Голямата звезда на Сърбия и надежда за отличие в Париж Ангелина Топич не стартира във финала, след като в квалификацията получи фрактура на малкия пищял по време на загрявката. С травмата тя успя с мъка да си осигури място във финала, но се оказа, че нейната контузия е много по-сериозна.

България също имаше участничка в скока на височина в Париж, но Мирела Демирева не успя да стигне до олимпийски финал на трети пореден форум, след като записа 1.88 м в квалификацията и раздели 19-а позиция с още четири състезателки.