Българският борец Семен Новиков се класира на полуфиналите на категория до 87 кг от класическата борба от турнира на Олимпийските игри в Париж, след като победи Лаша Гобадзе (Грузия) с 8:3. Така Новиков вече е само на победа от медал.

Първата част започна лошо за българския национал. Съперникът му получи точка заради пасивност на Новиков. Родният борец след това я върна, но допусна Гобадзе да му направи прийом за две точки.

През втората част Новиков взе точка заради пасивност на Гобадзе. Последва атака на българския борец, която му донесе обрат и аванс с 5:3.

Нова акция на натурализирания украинец му позволи да прибави още две точки, но последва протест от грузинския щаб. Обжалването не беше уважено, а това донесе осма точка за Новиков, който спечели с 8:3.

На полуфинала Семен Новиков ще се бори срещу победителя от схватката между Александър Комаров (Сърбия) и Давид Лошонци (Унгария). Победа в следващия мач ще гарантира минимум сребро на българския представител. Загуба ще го прати на финален репешаж за бронзовия медал.